A republikánusok sem találták nyomát, hogy csalással kapott volna ki Trump Arizonában

2021. szeptember 24. – 11:26

Másolás

Vágólapra másolva

A hónapokig tartó viták és kritikák után indított republikánus felülvizsgálat sem találta semmi jelét annak, hogy választási csalás történt volna Arizona államban a tavaly novemberi amerikai választásokon, vagyis saját párttársai sem tudták megerősíteni Donald Trump korábbi elnök választási csalásról szóló állításait.

Sőt, a megbízott cégként a vizsgálatot lefuttató Cyber Ninjas arra jutott, hogy Joe Biden a korábbi eredményhez képest további 99 szavazatot kapott, Trump viszont 261 szavazatot vesztett az állam legnagyobb megyéjében, Maricopában a szavazatok újbóli összesítése után.

A teljes vizsgálati jelentést várhatóan pénteken hozzák majd nyilvánosságra, egy kivonat viszont már eljutott a New York Timeshoz, ők hozták le az előzetes eredményeket. Ebben az szerepel, hogy nem volt számottevő különbség az eredetileg közölt hivatalos eredmények és a vizsgálat során talált szavazatszámok között. De az is szerepel benne, hogy más tényezők – amelyek többségét, ha nem is mindet vitatják neves választási szakértők – miatt az eredmények „nagyon közel vannak a választási hibahatárhoz”.

Ezek között szerepel, hogy több szavazó közvetlenül a választások előtt költözött a térségbe, hogy hiányzott több, a választással kapcsolatos számítógépes fájl, illetve a szavazólapok egyes számítógépes képei is hiányoznak.

Ezekre reagálva Benny White, egy arizonai republikánus politikus azt mondta, hogy a Cyber Ninjas nem tökéletesen látja át a helyi választási rendszert, és ahelyett, hogy kérdeztek volna, inkább tényként állították, hogy a helyi választási tisztviselők nem jól végezték a munkájukat.

Arizona a választási csalásban hívő és Trump mellett álló republikánusok utolsó nagy reménye volt, azt remélték, hogy itt sikerül bizonyítani a választási csalást, amivel több másik államban is hasonló felülvizsgálat következhetett volna.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!