Az ablakon kiugorva menekült a rendőrök elől a Németországba szökött magyar férfi

2022. január 12. – 06:49

Másolás

Vágólapra másolva

Németországból hozták haza azt a három elkövetőt, akik ellen három európai elfogatóparancsot is kiadtak korábban. A rendőrség közlése szerint az akció még 2022. január 7-én, a németországi Karlsbrunnban történt, és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztálya hajtotta végre a Nyíregyházi Rendőrkapitánysággal együttműködve.

Az akció során az egyik körözött személy, akire több mint 10 év elmaradt büntetés letöltése várt, egy lakóház emeleti ablakából kiugorva menekült a rendőrök elől. Az illető sérülés nélkül megúszta az ötméteres zuhanást, majd eltűnt a közeli erdőben, de a rendőrök egy órán belül őt is elfogták.

A három büntetett előéletű, 50, 29 és 26 éves férfit 2020 óta több súlyosabb bűncselekmény – többek között emberölés kísérlete, csoportos garázdaság és betöréses lopás – miatt, összességében mintegy 16 évnyi letöltendő szabadságvesztés miatt körözték a magyar hatóságok. A nyomozás során kiderítette a rendőrség, hogy Németországban, azon belül Grossrosseln-Karlsbrunnban tartózkodnak, itt csaptak le rájuk.

Jelenleg mindhárom személy kiadatási őrizetben várja, hogy ügyében a Saarbrückeni Bíróság meghozza a döntését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!