Egy lépéssel közelebb került a rendőrség a rejtélyes alpesi gyilkosságok megoldásához

2022. január 12. – 16:32

frissítve

Egy lépéssel közelebb került a rendőrség a rejtélyes alpesi gyilkosságok megoldásához
Helyszínelésnél talált nyom 2012-ben – Fotó: Chris Ison / PA Images via Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda reggel a francia rendőrség házkutatást tartott, és letartóztatott valakit, akinek köze lehet az al-Hilli család és Sylvain Mollier 2012-es meggyilkolásához.

Az azóta megoldatlan eset során az iraki származású, de angol állampolgár Saad al-Hillit és családját gyakorlatilag kivégezték a Francia-Alpokban. A gyilkosságban meghalt a férfi felesége és édesanyja, illetve egy Sylvain Mollier nevű francia férfi, aki a közelben lakott.

A mészárlást túlélte a család két kislánya, egyikőjük, a négyéves Zeenát anyja szoknyája alatt találták meg a rendőrök, a hétéves Zainabot pedig súlyos sérülésekkel szállították a kórházba, miután a gyilkos fejbe verte a fegyverével. Ami a nyomozás szerint egy ritka, 7.65 mm-es Luger P06-os volt, amit csak 1909 és 1947 között gyártottak, és amiből annyi lövést adtak le a családra, hogy minimum kétszer újra kellett töltenie az elkövetőnek vagy elkövetőknek. Az eset ötödik évfordulóján itt írtunk egy hosszabb cikket róla az Indexen.

A rendőrség a mai napig nem biztos abban, hogy ki volt a támadás célpontja: az informatikában mérnökként dolgozó al-Hilli vagy Mollier, aki egy olyan cégnél dolgozott, ami atomerőműveknek szállított be fűtőtesteket. Egy ideig a családfő testvére volt a gyanúsított, máskor egy ismeretlen iraki férfira figyeltek fel a hatóságok, de mindkét szálat elengedték végül.

A túlélő testvérpárt 2020-ban megint kihallgatta a rendőrség, és 2021-ben újra kivonultak helyszínelni a terepre. A francia rendőrség nem közölte, hogy kit és miért tartóztattak le.

(Sky)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!