A német bíróság életfogytiglanira ítélte azt a férfit, aki levágta férfi áldozatának nemi szervét azért, hogy megegye

2022. január 8. – 19:06

Másolás

Vágólapra másolva

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a berlini tartományi bíróság azt a 42 éves tanárt, aki megölt majd feldarabolt egy férfit, akinek a nemi szervét is levágta, hogy megegye.

A bíróság pénteken mondta ki bűnösnek Stefan R.-t, aki az ítélet szerint azért gyilkolt, hogy kannibalista fantáziáit megvalósítsa, és így kielégítse szexuális vágyait.

Az ügyészség szerint Stefan R. és áldozata egy társkereső platformon ismerkedtek meg, majd megegyeztek, hogy 2020. szeptember 6-án találkoznak és szexelnek egymással. R. állítólag elkábította férfipartnerét, majd elvága a torkát, a nemi szervét levágta, hogy megehesse. A vád szerint a tanár feldarabolta az áldozat holttestét, majd a testrészeket Berlin Pankow nevű kerületében elszórta különböző helyeken.

A kannibalizmussal vádolt Stefan R. a bíróságon eltakarta arcát – Fotó: Paul Zinken/picture alliance/Getty Images
A kannibalizmussal vádolt Stefan R. a bíróságon eltakarta arcát – Fotó: Paul Zinken/picture alliance/Getty Images

Ezeket a testrészeket 2020 novemberében találták meg, és nyomozás kezdődött. Azonosították az akkor több hete eltűnt áldozatot, majd mobiltelefonjának adatait elemezve eljutottak R. lakásához. A rendőrök ott további testrészeket, vért és gyanús eszközöket találtak. A vádlottat még akkor letartóztatták, és azóta is őrizetben van.

R. sokáig hallgatott, de mikor megszólalt a bíróságon, tagadta a gyilkosságot. Egy szakértő szerint R. képes lehetett a bestiális gyilkosságra. A védője a felmentését kéri, míg a bíróság valós életfogytiglani büntetést állapított meg, tehát 15 év után nem lehetne feltételesen szabadlábra helyezni automatikusan, ahogy azt egyébként a német törvény megengedi.

Németország közelmúltjában több kannibalizmussal összefüggésbe hozható ügy volt. 2006-ban Armin Meiwest ítéltek el egy férfi meggyilkolásáért és megevéséért. Ő elég egyértelmű volt, eleve olyan embert keresett internetes hirdetésben, aki hajlandó volt ételként is felkínálni magát. 2015-ben egy német rendőrtisztet ítéltek el egy férfi meggyilkolásáért és feldarabolásáért, ez a gyilkos egy online kannibalizmusfórumon ismerkedett meg áldozatával.

(via CNN, ZDF)

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!