Szombaton is elég szörnyű hely volt a világ, még ha a brutális dolgok jó messze is történtek

2022. január 8. – 17:32

Másolás

Vágólapra másolva
  • Összeütközött két autóbusz szombaton Egyiptomban, a Sínai-félszigeten, a balesetben legkevesebb 14 ember életét vesztette, 17-en megsérültek. Az eset a félsziget déli részén történt egy jelentős közúton. A nagyobbik busz Kairóból Sarm-es-Sejk üdülőhelyre tartott. A másik egy mikrobusz volt. A két jármű összeütközését a köd és mindkét sofőr gyorshajtása okozhatta.
  • Legkevesebb 21 ember meghalt Pakisztánban az autójában, miután elakadtak a heves havazás miatt. Mintegy ezer autó került csapdába, amikor a hegyi Murree városába igyekeztek, hogy megnézzék a havazást. Az áldozatok között van egy rendőr, a felesége és hat gyerekük, és egy ötfős család is.
  • Legalább 140 embert öltek meg fegyveresek a hét folyamán a Nigéria északnyugati részén található Zamfara államban. Több száz motoros fegyveres összesen tíz falut támadott meg Anka és Bukkuyum körzetben szerdán és csütörtökön. Szemtanúk beszámolói szerint válogatás nélkül lőtték a helyieket, és felgyújtották otthonaikat.
  • Ötvenhat ember meghalt és legkevesebb harmincan megsebesültek egy légicsapásban Etiópia Tigré régiójában, az ország északi részén egy országon belüli menekülteknek lévő tábort érő légicsapásban. A kormány az elmúlt 14 hónapban következetesen tagadta, hogy civileket venne célba a tigréi felkelők elleni küzdelemben. Az addisz-abebai központi kormányzat 2020 novembere óta harcol a tigréi felkelőkkel.
  • Legkevesebb 16 ember meghalt és 10 megsérült, amikor Kína délkeleti részén berobbant egy gázszivárgás egy menzaétteremben a kormányzati negyedben.

Forrás: MTI, BBC, CNN

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!