Szarvas ölt meg egy paraguayi katonát az elnöki palota kertjében

2022. január 5. – 10:13

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt egy paraguayi katona, miután egy szarvasbika megtámadta és mellkason döfte az ország elnöki palotájának kertjében – írja a BBC.

A 42 éves Victor Isasi őrmester az agancs által okozott szúrt sérülésbe halt bele – közölte a paraguayi hadsereg. Az őrmestert egy katonai kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

A paraguayi elnöki palota – Fotó: NORBERTO DUARTE / AFP
A paraguayi elnöki palota – Fotó: NORBERTO DUARTE / AFP

A nem őshonos szarvast a paraguayi elnök diplomáciai ajándékként kapta, és a főváros, Asunción közelében lévő elnöki rezidenciához tartozó 24 hektáros kertben él. A hadsereg egyik szóvivője azt mondta, hogy a szarvast más állatokkal együtt, egy erre a célra elkülönített területen tartják, ahol csak ritkán találkoznak emberekkel.

Egy térfigyelő kamera rögzítette azt a pillanatot, amikor a katona megközelítette a szarvast. „A biztonsági kamerán látható, amint az őrmester belép abba a szektorba, ahol ezek az állatok vannak, és olyan mozdulatot tett (felemelte a kezét), ami kiváltotta a szarvas reakcióját. Korábban még soha nem történt ilyen támadás az elnöki rezidencián” – mondta Victor Urdapilleta ezredes, katonai szóvivő. Hozzátette, Isasi őrmester rutin járőrözésen vett részt hétfő éjjel, amikor a támadás történt. „Miután hajnali 1 óra 15 perc körül stabilizálták az állapotát, átszállították a katonai kórházba, ahol 19 órakor állapították meg a halálát, amelyet szív- és légzésleállás okozott” – idézi a szóvivőt a La Nación című paraguayi lap.

Egy pettyes szarvas Indiában – Fotó: JEAN MAYET / BIOSPHOTO / BIOSPHOTO VIA AFP
Egy pettyes szarvas Indiában – Fotó: JEAN MAYET / BIOSPHOTO / BIOSPHOTO VIA AFP

Az állat egy Indiából származó pettyes szarvas volt – közölte a helyi médiával Frederick Bauer, a környezetvédelmi minisztérium vadvilágért felelős igazgatója. Hogy mi lesz a szarvas sorsa, arról egyelőre nincs információ.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!