Egy afgán városban a próbababák fejének levágását rendelték el

2022. január 5. – 19:23

Másolás

Vágólapra másolva

A próbababák fejének levágását rendelték el a tálibok a nyugat-afganisztáni Herát városában arra hivatkozva, hogy az életnagyságú szobrok sértik a muszlim vallás előírásait – írja az al-Dzsazíra az AFP-re hivatkozva. Az üggyel kapcsolatban egy videó is terjed az interneten, amin férfiak vágják le női próbababák fejeit.

„Megparancsoltuk az üzlettulajdonosoknak, hogy vágják le a próbababák fejeit, ezek ugyanis az iszlám törvénykezés ellen valók” – mondta Aziz Rahman, az Erkölcs Előmozdításáért és a Bűn Megelőzéséért Felelős Minisztérium vezetője, majd hozzátette: „Ha csak letakarják a fejet vagy az egész próbababát, Allah angyala nem fog bemenni az üzletükbe vagy a házukba, és nem fogja megáldani őket.” Az iszlám törvénykezés bizonyos értelmezései szerint ugyanis tilos emberi figurákat nyilvánosan ábrázolni.

Augusztusi hatalomra kerülésük óta a tálibok számos szélsőségesen jogfosztó intézkedést vezettek be, általában a nők és a lányok szabadságát korlátozva. Legutóbb például azt tiltották meg, hogy nők 72 kilométernél többet utazzanak egyedül, férfi rokon kísérete nélkül. Az afgán nők helyzetéről szóló videónk itt tekinthető meg:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!