Letiltotta a republikánus képviselő fiókját a Twitter, mert összeesküvés-elméleteket terjesztett

2022. január 2. – 22:37

Másolás

Vágólapra másolva

A Twitter szerint hamis, félrevezető információkat terjesztett a koronavírus-járványról Marjorie Taylor Greene, ezért végleg felfüggesztették a republikánus képviselő személyes fiókját – írja az MTI.

Több figyelmeztetést is kapott Greene az elmúlt időszakban, mert olyan alaptalan összeesküvés-elméleteket terjesztett Twitteren, amelyek megkérdőjelezték az oltások, illetve a maszkviselési szabályok hatásosságát. A Twitter eddig négy alkalommal függesztette fel az amerikai politikus fiókját, és az ötödik felfüggesztés már véglegesnek számít.

A republikánus képviselő személyes Twitter-fiókjának bejegyzéseit csaknem félmillióan követték, a képviselő ugyanakkor továbbra is hozzáférhet hivatali Twitter-fiókjához, amelynek majdnem 400 ezer követője van.

„A Twitter Amerika ellensége és nem képes elviselni az igazságot”

– reagált Greene a Twitter döntésére a Telegramon. Azt írta, fiókját azért függesztették fel, mert megosztotta a vakcinák nemkívánatos mellékhatásaival foglalkozó egyik kormányzati adatbázis statisztikáját, amely nem megerősített, nyers adatokat is tartalmazott.

A republikánus képviselő provokatív kijelentéseivel és cselekedeteivel hívta fel magára a figyelmet 2020-as megválasztása óta. Néhány hónapja például a zsidóüldöztetéshez hasonlította a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat. A megnyilvánulásáért később bocsánatot kért, a járványügyi korlátozásokkal kapcsolatban azonban visszatérő módon „kényszermaszkokról” és „kényszeroltásokról” beszél. A kongresszusban elutasítja a maszkviselési kötelezettséget, emiatt már többször is pénzbírságot kellett fizetnie.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!