Biciklipumpát kézbesítő futár mentett ki egy 4 hónapos gyereket és szüleit a coloradói futótűzből

2022. január 1. – 09:05

Másolás

Vágólapra másolva

Egy coloradói család köszönetet mondott egy Amazon-futárnak, amiért megmentette az életüket a Boulder megyében csütörtökön és pénteken tomboló Marshall-tűztől. A kézbesítő azért érkezett a családhoz, hogy egy kerékpárpumpát szállítson ki, de végül kimentette őket a tűzből, és egy közeli menhelyre is elvitte őket.

Az érintett családanya, Mary Stanley a brit Independent által idézett Fox Newsnak elmondta, hogy ő, férje és négy hónapos kisfiuk otthonukban aludtak csütörtökön, amikor megérezték a füstszagot. Gyorsan összeszedtek néhány holmit, mert lángokat láttak kint, és rájöttek, hogy azonnal távozniuk kell otthonukból. Ám amikor megpróbálták megtalálni a szomszédaikat, a pár rájött, hogy egyedül vannak a környéken, mivel mindenki mást már evakuáltak.

Ekkor érkezett meg Luanne, az Amazon kézbesítője egy biciklipumpával, amit az asszony férje rendelt néhány nappal korábban. „Valójában meglehetősen nyugodt volt a dologgal kapcsolatban, felajánlotta a segítségét, beültetett minket a furgonba, és a legközelebbi közösségi központban tett le” – mondta asszony a Fox Newsnak. A család háza teljesen leégett, és coloradói hivatalnokok a CNN-nek azt is mondták, rengeteg hasonló helyi család van, akik szó szerint mindent elveszítettek, de csodával határos módon senki sem halt meg.

Két nap alatt harmincezer embernek el kellett hagynia otthonát az egyesült államokbeli Colorado államban a tűzvész miatt, és

több mint ezer ház lett a lángok martaléka.

A szél hatására több kisebb tűzből lett egyetlen pusztító futótűz az Egyesült Államok nyugati részén elterülő államban, és emiatt két kisváros, Louisville és Superior csaknem összes lakóját evakuálni kellett. Jared Polis coloradói kormányzó rendkívüli állapotot hirdetett a tagállam katasztrófa sújtotta részén, és valóságos újévi csodának nevezte, hogy a katasztrófában senki sem halt meg. Joe Biden elnök gyors pénzügyi segítséget ígért a károsultaknak.

A kezdeti, kisebb tüzeket leszakadó vezetékek és kábelek okozhatták a száraz növényzetben, bár a tűz okát hivatalosan még nem állapították meg. A tűz péntek délelőttig 24 négyzetkilométernyi területen pusztított, de a szilveszter estére szerint sikerült lokalizálni, majd pedig az újévre beköszöntő hóvihar csillapította a lángokat. A coloradói Boulder megye lakói már vissza is térhettek a pusztítás helyszínére, miután a hóesés segített eloltani a tomboló futótűz utolsó részét is.

A hatóságok pénteken ugyanakkor még arra kérték a coloradói lakosságot, hogy tartózkodjanak az otthonaikhoz való visszatérési kísérletektől addig, amíg biztonságosnak nem nyilvánítják a környéküket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!