Kína betiltja a tetoválást a focistákon

2021. december 30. – 08:24

Másolás

Vágólapra másolva

Kína tovább szigorította a tetoválások szabályozását a sportolók számára. 2018 óta él az a szabály, hogy a sporteseményeken el kell takarni a tetoválásokat, mostantól azonban ez nem elég: el is kell távolíttatni azokat, újakat felvarratni pedig szigorúan tilos. Tetovált focisták nem lehetnek tagjai a nemzeti válogatott csapatoknak.

A South China Morning Post beszámolója szerint a sportminisztérium ezzel azt akarja elérni, hogy a népszerű sportolók helyes példát mutassanak a fiatalok számára. Ennek érdekében ajánlott lesz a válogatott csapatoknál ideológiai és politikai nevelés alá kell vetni a játékosokat, hogy megerősítsék a hazafias érzelmeiket.

Hogy mikortól lép életbe a szabályozás, nem tiszta, mindenesetre a kínai labdarúgó válogatott január végén lép pályára legközelebb, vb-selejtezőn, Japán ellen (ahol, ironikus módon, történelmi hagyományai vannak a tetoválásnak).

A kínai cenzúra évek óta háborút folytat a tetoválások, mint a káros nyugati kultúra külsősége ellen, a sportolók mellett a zenészek a másik fő célpont, akik nem szerepelhetnek az állami tévében a tetoválásaik eltakarása nélkül. A tiltást a külföldi hírességekre is alkalmazzák olykor, tavaly például David Beckham tetoválásait takarták ki egy tévés megjelenésekor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!