A világ több nagyvárosában lefújták a nagy újévi ünnepségeket

2021. december 26. – 18:51

Másolás

Vágólapra másolva

A koronavírus omikron variánsának terjedése miatt a világ számos nagyvárosában lefújták a nagy újévi ünnepségeket vagy az országos korlátozások miatt nem lehet ezeket megtartani, írta összeállításában a CNN.

Nem lesz tűzijáték az Akropolisz felett, miután minden nyilvános karácsonyi és újévi ünnepséget töröltek Athénban. Nem lesznek nagy bulik Berlinben, Münchenben vagy Frankfurtban sem, és elővigyázatosságból Londonban is törölték a Trafalgar térre tervezett eseményt.

A párizsi vezetés is bejelentette, hogy nem lesz tűzijáték a Champs-Elysées felett, ahogy Rómában sem tartják meg a nagy ünnepségeket, Velencében is lemondták a szabad téri koncerteket és tűzijátékokat. Újdelhiben sem lehet majd tömeges összejöveteleket tartani, habár a bárok és éttermek korlátozásokkal fogadhatnak vendégeket.

Több nagyvárosban azonban továbbra is tervben vannak a nyilvános események, csak fokozott elővigyázatosság mellett. New Yorkban a Times Square-en nem törölték teljesen a hagyományos újévi bulit, de kevesebben vehetnek részt rajta, és mindenkinek maszkot kell viselnie.

Las Vegasban is nyolc kaszinóhotel tetejéről fognak nyolc percen át fellőni tűzijátékokat, és Dubajban a Burdzs Kalifánál, valamint Tajpejben is lesz tűzijáték. Korlátozások mellett Fokvárosban is engedélyezik az újévi ünnepségeket, ahogy Sydney-ben is, de az ausztráliai városban ezúttal előzetesen jegyet kell venni a résztvevőknek.

Rio de Janeiróban decemberben egyszer már lefújták a nagy újévi bulit, de aztán a héten mégis meggondolták magukat. Szakértőkkel konzultálva a város vezetése úgy döntött, hogy „nyugodt, békés és szervezett módon” megünneplik az év végét. Viszont a bulizókat arra kérik, hogy lehetőleg maradjanak otthonuk közelében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!