Videójátékos középiskolát indítanak Japánban

2021. december 24. – 10:16

Másolás

Vágólapra másolva

A Tokióhoz tartozó Shibuya városzrészben indul jövő tavasszal a világ első olyan középiskolája, amely kifejezetten a videójátékokra szakosodik, írja a Sora News. Az iskola 2022 áprilisában indul, és a diákok tantervének szerves része lesz a videójátékozás.

Az eSports High School szoros együttműködésben dolgozik majd az NTT telekomunnikációs céggel, amelynek több e-sport csapata is van, illetve Tokyo Verdy futballklubbal, amelynek szintén van e-sport szakága is.

Fotó: eSport High School
Fotó: eSport High School

A tantermekben direkt videójátékozásra összerakott számítógépek mögött tanulhatnak majd a diákok, a tanterv részeként pedig megtanulhatnak egy csomó videójátékos műfajt, mint a belső nézetetes lövöldözős, valós idejű stratégiai vagy online játékok. A sok játék mellett az intézmény nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy a diákoknak megtanítsák, hogyan tartsák karban a szellemi és fizikális egészségüket is.

Az iskola azt ígéri, hogy a diákok olyan felkészítést kapnak, amelynek köszönhetően sikeresen lehetnek profi gamerek, streamerek, játékfejlesztők, youtuberek, videójátékos újságírók, programozók, 3D dizájnerek vagy éppen kommentátorok e-sport versenyeken.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!