Olyan őrült konteó terjed Emmanuel Macron feleségéről, hogy valójában férfiként született

2021. december 21. – 14:50

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány hónappal a jövő évi elnökválasztás előtt egészen elképesztő konteó kezdett terjedni Franciaországban. A szélsőjobboldali Faits et Documents című lap azt állítja, hogy Emmanuel Macron államfő felesége, a 68 éves Brigitte Macron valójában Jean-Michel Trogneux néven férfiként született, majd később nemet és nevet váltott

A Libération című lap kiderítette, hogy az álhír mögött egy álnyomozás áll, amelyet a szélsőjobboldali és összeesküvéselmélet-hívő Natacha Rey újságíróhoz köthető személy(ek) készítettek a Faits et Documents (Tények és Dokumentumok) oldal megbízásából. A konteó terjedésében egy Reyjel készült négyórás interjú is szerepet játszik, amit december 10. óta több százezren láttak a Youtube-on. Az álhír napokon át az egyik legnépszerűbb francia téma volt a Twitteren – írja az MTI.

Brigitte és Emmanuel Macron 2021. július 12-én, Párizsban – Fotó: DANIEL PIER / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
Brigitte és Emmanuel Macron 2021. július 12-én, Párizsban – Fotó: DANIEL PIER / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

A Le Monde felidézte, hogy 2016-os amerikai elnökválasztás előtt Hillary Clintont, a demokraták akkori jelöltjét a pizzagate néven elhíresült összeesküvés-elmélet azzal vádolta meg, hogy köze volt egy washingtoni pizzériában működő pedofilhálózathoz, 2020-ban pedig Joe Bidenről a demokrata párti elnökjelöltről azt az álhírt terjesztették, hogy „nem megfelelően viselkedett” kiskorú lányokkal.

Korábban Barack Obama volt amerikai elnök feleségéről, Michelle Obamáról szintén olyan álhírek terjedtek, miszerint férfinak született volna. A Le Figaro úgy értesült, hogy Brigitte Macron per indítását tervezi rágalmazói ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!