A tanár csinált bombariadót az iskolában, nem jött be

2021. december 21. – 23:10

Másolás

Vágólapra másolva

Saját iskolájában tartoztatták le az 59 éves művészettanárt Michiganben: a gimnáziumában tanári pályafutása eddigi két évtizedében panasz nélkül tanító Johnna Rhone kamu bombariadóval fenyegette meg több kollégáját. Pechje volt, nem számolt a biztonsági kamerával.

Michiganben érthető módon különösen érzékenyek az iskolai fenyegetésekre, hiszen alig három hete gyilkoltak meg négy diákot az államban lévő Oxfordban egy iskolai lövöldözésben. A detroiti Jefferson Middle Schoolban tanító Johnna Rhone ezzel és egyéb esetleg felmerülő szempontokkal nem igazán számolt a jelek szerint, talán már nagyon vágyott egy korábban kezdődő karácsonyi szünetre, mindenesetre pénteken három, kézzel írt cetlit helyezett el három kollégája íróasztalán.

„Kezdd korábban a szünetet. Meg fogja csinálni. Csak ne legyél az aulában ebéd után. Bumm! Érted?”

– állt az egyik cetlijén, és a másik kettő is hasonló útmutatást tartalmazott.

A hatvan felé közeledő művészettanár (művészetszociológus és intézményvezetői végzettséggel, derül ki az NBC cikkéből) balszerencséje, hogy a fecni szövegét már a megyei ügyész olvasta fel, bűnügyi újságírók előtt. A tanárt az iskola biztonsági kamerái buktatták le, a felvételeken egyértelműen lehetett látni, hogy a figyelmeztetéseket ő helyezi el az asztalokon. Az iskola épületében tartóztatták le, most 75 ezer dollár óvadékot kellene letenni érte, hogy kiengedjék.

Az iskola egyébként nem zárt be pénteken, egyértelmű volt, hogy csak hamis fenyegetésről van szó.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!