Kifújolták Trumpot Dallasban, amikor közölte, megkapta a harmadik oltását

2021. december 20. – 20:26

Másolás

Vágólapra másolva

A közönség egy része hangos zúgolódással reagált, amikor Donald Trump arról beszélt egy dallasi eseményen, hogy megkapta a harmadik, emlékeztető oltását. Az oltás kérdését Trump turnépartnere, a Fox News hírcsatorna egyik műsorvezetője, Bill O'Reilly hozta fel, amikor közölte, hogy ő és az elnök is be vannak oltva, majd arról kérdezte Trumpot, hogy megkapta-e a harmadik, emlékeztető oltást, mire a korábbi elnök igennel felelt.

A közönség ekkor kezdett fújolni, mire Trump megpróbálta lecsillapítani őket. Ezután annyit tett hozzá, hogy csak a közönség egy nagyon kis csoportjának nem tetszett a válasza.

Az esemény, pontosabban Trump megnyilvánulása abból a szempontból fontos, hogy a korábbi elnök meglehetősen ritkán beszélt saját oltottsági státuszáról, és szintén nem túl gyakran fordult elő, hogy másokat arra biztatott, oltassák be magukat. Szeptemberben, a Wall Street Journalnek adott interjújában arról beszélt Trump, nem tartja valószínűnek, hogy kéri a harmadik oltást. Mindezt azok után, hogy az első oltását úgy kapta meg, hogy azt sem fotón, sem videón nem rögzítették.

A CNN emlékeztet rá, hogy nem ez volt az első eset, amikor a közönség egy része így reagált Trump oltással kapcsolatos valamilyen megnyilvánulására. Augusztusban, Alabamában épp az oltásra buzdította a hallgatóságot, ami nem tetszett a közönségnek. „Semmi baj. Semmi baj” – mondta Trump akkor, látszólag tudomásul véve a fújolásokat. „Ti megkaptátok a szabadságotokat, de én történetesen megkaptam az oltást. Ha nem válik be, ti lesztek az elsők, akik megtudják, oké?”

A dallasi esemény volt az utolsó állomása annak a négynapos, The History Tour névre keresztelt turnénak, amiben Trump O'Reillyval a Trump-kormányról, illetve a mostani, Joe Biden vezette adminisztrációval való különbségeiről beszélgettek Florida, illetve Texas államokban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!