Meghalt egy ujgur nő, aki állítólag 135 éves volt

2021. december 20. – 11:54

Másolás

Vágólapra másolva

A kínai állami média szerint múlt héten meghalt Alimihan Szejiti (Alimihan Seyiti), aki a személyi igazolványa szerint 1886-ban született, vagyis 135 éve. A South China Morning Post azt írja, hogy az ujgurok lakta Hszincsiang tartományban élő nőről ugyanis hivatalosan sosem tudták megállapítani, hogy mennyi idős, így hivatalosan nem is ismerték el nemzetközileg a korát.

A papírjai szerint Szejiti még a Csing-dinasztia idején született, és ha ez igaz, akkor ő volt minden idők legtovább élő embere. A hivatalos rekordot az 1997-ben elhunyt Jeanne Calment francia nő tartja, aki 122 évesen halt meg. A jelenlegi legidősebb ember pedig egy Kane Tanaka nevű japán nő, aki 1903-ban született, és már kétszer is meggyógyult a rákból.

A kínai ujgur nő 17 évesen házasodott meg 1903-ban, és örökbe fogadott egy lányt és egy fiút is a férjével, aki 1976-ban halt meg. Szejiti átlagos életet élt, reggel 10 előtt kelt, és este 11 előtt már ágyban volt, és az egyik unokája szerint imádott táncolni és énekelni, illetve mindennap hallgatta a rádiót, amire lefekvés előtt még a lábát is mozgatta mindig.

A nő nyáron ünnepelte a 135. születésnapját, aminek tiszteletére hatalmas ünnepséget tartottak a falujában. A videón az is látszik, hogy gitározni próbál, és közben még énekel is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!