El kellett játszaniuk órán a holokausztot harmadikos diákoknak az Egyesült Államokban

2021. december 20. – 09:04

Másolás

Vágólapra másolva

Átmenetileg felfüggesztették azt az amerikai tanárt, aki azt a feladatot adta ki harmadikos diákjainak, hogy játsszák el a holokausztot. Mint arról a Business Insider beszámol, könyvtári órán a tanár többek között azt adta ki feladatnak, hogy a kisiskolások játsszák el, hogy lövöldöznek, ássanak maguknak tömegsírokat, egy zsidó gyereknek pedig Adolf Hitlert kellett alakítania, majd el kellett játszania, hogy öngyilkos lesz. A washingtoni iskolában egy másik diáknak az volt a feladata, hogy tegyen úgy, mintha egy gázkamrában fuldokolna.

Az egyik szülő beszámolója szerint sírdogáló, megszeppent, zavarodott iskolásokkal találkozott, amikor elment a gyerekéért. A feladatot kiosztó tanár egyébként meg is kérte a diákjait, hogy ne mondják el a szüleiknek, mi volt a feladat, de később elárulták az egyik kollégájának, aki értesítette az igazgatót.

Egy másik szülő beszámolója szerint a tanár egy alkalommal antiszemita megjegyzést is tett, amikor azt mondta, hogy a zsidók tönkretették a karácsonyt. Az érintett washingtoni iskola vizsgálatot indított, és segítséget ajánlott a diákoknak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!