Újabb gyerek halt meg, hatra nőtt az ausztrál ugrálóvár-baleset áldozatainak száma

2021. december 19. – 08:41

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb gyermek, egy 11 éves fiú halt bele a sérüléseibe, és ezzel már hatra nőtt az ausztráliai ugrálóvár-baleset halálos áldozatainak száma – adta hírül a tasmaniai rendőrség vasárnapi közlése nyomán az MTI. Két gyereket továbbra is válságos állapotban ápolnak a kórházban, egy sérült viszont hazatérhetett.

A baleset csütörtökön történt, miután a szél felkapott, tíz méter magasba emelt, majd felborított egy ugrálóvárat a Tasmania északnyugati részén fekvő Devonport egyik általános iskolájában egy tanév végi rendezvényen. A szerencsétlenségnek összesen kilenc érintettje volt. Az ügyben nyomozást indítottak.

Virágok a devonporti iskola előtt, a tragédia áldozataira emlékezve – Fotó: Reuters
Virágok a devonporti iskola előtt, a tragédia áldozataira emlékezve – Fotó: Reuters

A tragédia mélyen megrendítette az ausztrálokat. A devonporti iskolát virágokkal árasztották el, és 1,2 millió ausztrál dollár adomány érkezett az áldozatok hozzátartozói számára. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök elmondta: a mentőcsapatok és a közösség tagjai összesen 800 ezer ausztrál dollárt vehetnek igénybe a trauma feldolgozását támogató tanácsadásra – számolt be az AAP ausztrál hírügynökség.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!