Önvezető autóban szült gyereket egy nő Amerikában

2021. december 19. – 09:37

Másolás

Vágólapra másolva

Az autója első ülésén szülte meg gyermekét egy nő Philadelphiában, miközben a jármű önvezető módban volt, írja a Philadelphia Inquirer. Az eset még szeptemberben történt, amikor Yiran és Keating Sherry éppen óvodába vitték a három éves kisfiúkat.

A terhes nőnek akkor ment el a magzatvíze, amikor éppen dugóban álltak. Mivel a fájások egyre sűrűsödtek és továbbra is csak araszoltak a dugóban, úgy döntöttek, hogy autópilótára állítják a Teslájukat, és a legközelebbi kórházhoz irányítják a járművet, ami 20 percre volt. Végül mire megérkeztek a kórházba, a nő életet adott a gyermeküknek. A köldökzsinórt egy ápolónő vágta el az első ülésen.

A kórházban a nővérek ki-be járkáltak a nőhöz, akinek a gyermekét „Tesla-bébinek” kezdték el hívni. A kislány a Maeve Lily nevet kapta, bár a szülők azon is gondolkodtak, hogy a Tess nevet választják neki a Tesla után, de végül ezt elvetették. Az apa egyébként külön megköszönte a Tesla fejlesztőinek a munkájukat, hiszen az önvezető funkció nélkül nem tudtak volna időben eljutni a kórházba és levezetni közben a szülést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!