Ferenc pápa szerint a nők elleni erőszak szinte már sátáni tett

2021. december 19. – 23:05

Másolás

Vágólapra másolva

A nők elleni erőszak majdhogynem sátáni cselekedet – jelentette ki Ferenc pápa az olasz TG5 tévécsatorna vasárnap esti műsorában a Reuters beszámolója szerint. „Nagyon-nagyon magas azoknak a nőknek a száma, akiket otthonukban bántalmaznak, gyakran a saját férjük által” – válaszolta a pápa az egyik kérdésre, amit egy Giovanna nevű nő tett fel neki, aki szintén családon belüli erőszak áldozata volt. „Számomra ez szinte már sátáni, mert olyan embert bántanak, aki nem tudja megvédeni magát, csak próbálja kivédeni az ütéseket. Ez megalázó, nagyon megalázó” – tette hozzá. Szerinte ezek a nők a bántalmazás ellenére sem vesztették el méltóságukat.

A katolikus egyházfő nem először szólalt a családon belüli erőszak ellen pandémia kezdete óta, viszont a műsorban – amiben három nehéz sorsú nővel és egy férfival beszélgetett – szokatlanul erős kifejezéseket használt, amikor elítélően szólt a nők elleni erőszakról.

A járványügyi korlátozások miatt világszerte gyakoribbá vált a családon belüli erőszak az elmúlt közel két évben: egy friss rendőrségi statisztika szerint Olaszországban naponta 90 esetben követnek el erőszakot nők ellen, és ezek kétharmada a családon belüli erőszakkal függ össze. (Sajnos Magyarországon is hasonló tendencia figyelhető meg.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!