Élettársának fia ölte meg Sir Richard Sutton brit milliárdost

2021. december 17. – 15:59

Élettársának fia ölte meg Sir Richard Sutton brit milliárdost
Sir Richard Sutton – Forrás: Sutton családi archívum

Másolás

Vágólapra másolva

Élettársának fia szúrta le Sir Richard Sutton brit milliárdost áprilisban – írja a BBC.

Robert Schreibert pénteken bűnösnek találta a bíróság. A 35 éves késsel támadt Suttonra, de 60 éves édesanyját is úgy bántalmazta, hogy az később lebénult. A milliárdost ötször szúrták meg, a kiérkező rendőrök a hálószobájában találtak rá.

A gyilkosság Schreiber apja halálának nyolcadik évfordulóján történt, aki 2003-ban vált el a feleségétől.

A vád szerint a férfi haragudott a párra, mert a karantén alatt náluk kellett laknia, ő pedig „ki nem állhatta” Suttont.

„Az elmémet a legrosszabb fajta gyűlölete emészti fel... azon gondolkodom, hogy megölöm őket... Azt akarom, hogy szenvedjenek” – írta egy üzenetben Schreiber. A férfi a bíróságnak azt mondta, hogy a gyilkosság előtt hangokat hallott a fejében, amik azt parancsolták neki, hogy támadjon.

Sutton egyébként korábban 100 ezer fontot adott Scheibernek és két nővérének, hogy előleget fizethessenek egy házhoz, emellett minden hónapban ezer fontot kaptak tőle járadékként.

Thomas Schreiber – Fotó: Dorset Police
Thomas Schreiber – Fotó: Dorset Police

Schreiber korábban elismerte az emberölést, és bűnösnek vallotta magát abban is, hogy ittasan száguldozott a Range Roverével, amikor menekülni próbált és a rendőrség üldözte.

A férfi pontos büntetését hétfőn állapítják meg, de a bíró már előre leszögezte, hogy Schneiber életfogytiglanra számíthat amihez még az anyja elleni gyilkossági kísérlet miatt kiszabott büntetés is hozzáad.

A bíróság ítéletének kihirdetésére a tárgyalóteremben többen helyeslően kiáltoztak.

301 millió fontos (124,5 milliárd forintos) vagyonával Sutton az Egyesült Királyság egyik leggazdagabb emberének számított. A Sunday Times 2020-as listáján a 435. helyen szerepelt, a Forbes magyar listáján 9. lenne (Mészáros Lőrinc, a leggazdagabb magyar pedig 148. a Timesén). Az üzletembernek több szállodája, földje és ingatlana is volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!