Leszúrták otthonában Sir Richard Sutton brit milliárdost

2021. április 09. – 15:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda este gillinghami otthonában megtámadták Sir Richard Suttont és egy 60 év körüli nőt, aki valószínűleg a felesége – írja a BBC. A férfi belehalt a szúrásokba, a nőt kórházba szállították, állapota kritikus.

301 millió fontos (124,5 milliárd forintos) vagyonával Sutton az Egyesült Királyság egyik leggazdagabb emberének számított. A Sunday Times 2020-as listáján a 435. helyen szerepelt, a Forbes magyar listáján 9. lenne (Mészáros Lőrinc, a leggazdagabb magyar pedig 148. a Timesén). Az üzletembernek több szállodája, földje és ingatlana is volt.

A rendőrség nem sokkal a támadás után elfogott egy 34 éves, szintén gillinghami férfit. A gyanúsítotton több sérülést is találtak, ezért kórházba vitték. Az állapota elvileg nem súlyos. A gyanú szerint a két férfi ismerhette egymást.

Sir Richard Sutton – Forrás: Családi fotó / BBC

Az elhunyt cége, a Sir Richard Sutton Limited közleményében azt írta, hogy nagyon sajnálják a tulajdonos halálát, remek ember volt. Hasonlóan nyilatkozott Észak-Dorset parlamenti képviselője, a konzervatív Simon Hoare is, aki régóta jóban volt Suttonnal.

„Ha valaki maga elé akart képzelni egy vidéki úriembert, akkor ő (Sutton) jutott eszébe”

– mondta Hoare.