Egy 45 éve eltűnt amerikai egyetemista ügye oldódhat meg, hogy kihúzták egy folyóból az autóját

2021. december 9. – 10:46

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 1974-es Ford Pinto márkájú autót húztak ki néhány napja Alabamában egy folyóból, és a kocsiban talált emberi maradványok alapján azt remélik, hogy megoldódik egy 45 éve eltűntnek nyilvánított egyetemista férfi ügye.

Az autó Kyle Wade Clinkscales tulajdonában volt, és ugyan még nem azonosították, hogy az ő csontjait, hitelkártyáját találták meg, de minden jel arra mutat, hogy ő volt az áldozat.

A 22 éves Clinkscales 1976. január 27-én tűnt el. A Georgia állambeli La Grange-ból indult el, hogy visszatérjen az alabamai Auburn Egyetemre.

„Negyvenöt éve keressük ezt a fiatalembert és ezt autót. Lecsapoltunk tavakat, kerestük itt, kerestük ott, több elméletet is lefuttattunk, de sosem derült ki semmi” – idézte a Sky News James Woodruffot Troup megye seriffjét.

Kyle Wade Clinkscales folyóból kihúzott autója – Fotó: Troup County Sheriff
Kyle Wade Clinkscales folyóból kihúzott autója – Fotó: Troup County Sheriff

Egyelőre a halál oka is ismeretlen, Woodruff szerint elképzelhető, hogy Clinkscalest megölték, majd a folyóba tolták az autójával együtt, de az is, hogy a férfi maga hajtott véletlenül a vízbe.

2005-ben egyébként jelentkezett egy férfi, aki azt állította, hogy gyerekként tanúja volt annak, hogy egy diákot két férfi hordóba betonozott, majd bedobták a vízbe. Két embert letartóztatott a rendőrség, és hamis tanúzással vádolták meg őket. Az egyiküket felmentették, a másikat két vádpontban bűnösnek találták, és hét év nyolc hónap börtönbüntetést kapott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!