Négyen megsérültek Münchenben, amikor felrobbant egy második világháborús bomba

2021. december 1. – 16:37

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább négy ember megsérült, az egyikük súlyosan, amikor felrobbant egy második világháborús bomba München egyik vasúti megállójánál.

A bajor város rendőrsége azt írta a Twitterén, hogy a Donnersbergberbrücke közelében fúrási munkákat végeztek az alagútban, amikor felrobbant a bomba. A robbanás után látványos füstoszlop is keletkezett, amit messziről is látni lehetett.

Tűzoltók és rendőrök helyszínelnek a müncheni robbanás után – Fotó: Christian Stache/AFP
Tűzoltók és rendőrök helyszínelnek a müncheni robbanás után – Fotó: Christian Stache/AFP

A Donnersbergerbrücke nem messze a főpályaudvartól, München központjában található. Rengeteg tűzoltóautó és körülbelül 50 mentőegység volt a helyszínen, egy rendőrségi helikopter is körözött a terület felett. A mentők először gyújtogatásra gyanakodtak, csak később derültek ki, hogy egy bomba robbant föl.

A területet a rendőrség lezárta, több mint negyven rendőrt vezényeltek ki a helyszínre. Egy ideig a vasúti közlekedés is leállt a müncheni főpályaudvar közelében.

A helyszínre ellátogatott Joachim Herrmann bajor belügyminiszter is, aki átfogó vizsgálatot rendelt el. Számára sem világos, hogy a robbanószerkezetet miért nem találták meg a munkálatok megkezdése előtt, hiszen a München belvárosában folyó építkezéseken általában mindig alapos lőszermentesítést végeznek.

(via Süddeutsche Zeitung)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!