Bocsánatot kért a világhírű amerikai írónő attól a férfitól, akit ártatlanul ítéltek el a megerőszakolásért

2021. december 1. – 10:54

Másolás

Vágólapra másolva

A maga részéről bocsánatot kért Alice Sebold amerikai író attól a férfitól, akit múlt héten tisztáztak az alól a vád alól, hogy 1981-ben megerőszakolta őt – írja a BBC. A nő 18 éves volt akkor, később Lucky címmel könyvet írt a megerőszakolásáról szóló történetről, a könyv több mint egymillió példányban kelt el, és ez indította be Sebold írói karrierjét. Később ennek adaptációja adta Peter Jackson Komfortos mennyország című filmjének alapját, a filmet Oscar-díjra is jelölték.

Az írónő korábban a rendőrségen azt vallotta, hogy egy fekete férfit látott az utcában, akiről azt feltételezte, hogy ő volt a támadója. A vallomás alapján Broadwatert letartóztatták, mert a környéken tartózkodott. A férfit később annak ellenére elítélték, hogy Alice Sebold a rendőrségi szembesítés során nem őt, hanem egy másik férfit választott ki.

Anthony Broadwater 16 évet töltött börtönben. Ügyvédei által kiadott közleményében a férfi azt írta, „megkönnyebbült, hogy az írónő bocsánatot kért”.

„Bocsánatot kérek legfőképpen az igazságtalanul elrabolt életért, és tudom, hogy semmilyen bocsánatkérés nem fogja megváltoztatni azt, ami történt” – írta közleményében Sebold.

Az ártatlanul rács mögé kerültek, elítéltek jelensége világszerte komoly problémát okoz az igazságszolgáltatásban, ilyen magyarországi esetekről szól Janecskó Katának, a Telex munkatársának szeptemberben megjelent könyve is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!