Megindult a szülés, biciklin tekert a kórházba egy új-zélandi képviselő

2021. november 28. – 07:47

Másolás

Vágólapra másolva

A Facebook-oldalán számolt be egy új-zélandi, zöldpárti parlamenti képviselő, Julie Anne Genter arról, hogyan született meg szombat hajnalban, nem mindennapi előzmények után a gyereke.

„Nagy újság! Ma hajnali 3 óra 4 perckor üdvözölhettük családunk legújabb tagját. Őszintén: nem terveztem, hogy biciklizzek vajúdás közben, de így alakult. A fájások nem voltak olyan vészesek, amikor hajnali kettőkor elindultam a kórházba, de 2-3 percenként követték már egymást és erősödtek, mire 10 perccel később megérkeztünk” – írja.

Fotó: Julie Anne Genter Facebook-oldala
Fotó: Julie Anne Genter Facebook-oldala

A poszt szerint a szülés végül nagyon gyorsan és komplikációk nélkül lezajlott, a baba egészséges. Genter egyébként pártjának közlekedési ügyekért felelős szóvivője, és a Facebook-oldalán sok a biciklis poszt, nagyon szeret biciklizni. Már nem is ez volt az első eset, hogy biciklivel ment szülni: így tett első gyereke születésekor, 2018-ban is.

A Reuters hírügynökség megjegyzi, hogy az 5 milliós ország ismert két lábbal a földön álló politikusairól. A miniszterelnök, Jacinda Ardern például a hivatali ideje alatt szült, és mivel szoptatott, egyszer magával vitte a háromhónapos babáját egy ENSZ-közgyűlésre is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!