Bűnösnek találták azt a három fehér férfit, akik meggyilkoltak egy környéken kocogó fekete férfit tavaly Amerikában

2021. november 24. – 20:31

Másolás

Vágólapra másolva

Mindhárom vádlottat bűnösnek találták az Ahmaud Arbery meggyilkolásával kapcsolatos tárgyaláson, írja a CNN. Arberyt három fehér férfi vette üldözőbe még 2020 februárjában egy Georgia állambeli kisvárosban, majd dulakodás közben meglőtték, és végül belehalt a sérüléseibe. A fehér tettesek azt hitték, hogy a férfi betört valahova, ezért vették üldözőbe, pedig valójában csak a környéken kocogott.

A történet szerint Arberyt két autóval vették üldözőbe. Az egyikben Gregory McMichael és fia, Travis ültek, a másikban pedig a szomszédjuk, William Bryan, aki az üldözést kamerával is rögzítette. Apánál és fiánál pisztoly és shotgun is volt, Arberynél viszont nem találtak fegyvert, és mint apja elmondta, gyakran kocogott a fia ezen a környéken. Az idősebbik McMichael később azt állította, hogy több betörés is volt a környéken, ezért eredtek a férfi nyomába, akit többször is leszólítottak a kocsiból, de nem vett róluk tudomást.

Ezután megállították, dulakodni kezdtek, majd három lövéssel végeztek vele. Travis McMichael szerint önvédelemből, mert a férfi a fegyvere után nyúlt. A rendőrség később elmondta, hogy nem jelentett senki betöréseket a környéken, amelyekre az elkövetők hivatkoztak. Egy ilyen kivétel volt, amikor valaki ellopta Travis McMichael pisztolyát az őrizetlen járművéből.

Később biztonsági felvételek alapján kiderült, hogy Arbery bement egy építési területre a kocogás előtt, ahol körülnézett, majd távozott anélkül, hogy bármit is elvitt volna. A terület tulajdonosa később elmondta, hogy többen áthaladtak már az építkezésen, azonban nem hatalmazta fel arra a McMichaelöket, hogy belépjenek az ingatlanjára vagy emiatt másokkal konfrontálódjanak. Arbery meggyilkolása előtt 12 nappal ugyanis látták a két McMichaelt, ahogy állig felfegyverkezve szimatolnak az építkezés alatt álló ingatlanján.

A mostani ítélet szerint gyilkosság vádjában bűnös Travis és Gregory McMichael, illetve a harmadik társuk, William Bryan is. Mindhárman ártatlannak vallottak magukat végig a tárgyalás alatt. Arbery ügyvédei szerint modernkori lincselés történt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!