Decemberig korlátozzák az utazást és a tankolást Kanada egy részén

2021. november 20. – 11:11

Másolás

Vágólapra másolva

Ideiglenes korlátozásokat vezetett be az üzemanyagra és a nem alapvető fontosságú utazásokra a nyugat kanadai Brit-Kolumbia tartomány, hogy enyhítse az ellátási láncban keletkezett zavart és segítse a helyreállítási munkálatokat, írja az MTI.

A tartományban a vasárnap és hétfőn lezúdult özönvízszerű eső miatt áradások és földcsuszamlások keletkeztek, amelyek emberek ezreit zárták el a külvilágtól. Mike Farnworth miniszterelnök-helyettes egy tájékoztatón jelentette be, hogy egyes területeken, köztük a Vancouver-szigeten, december 1-jéig a benzinkutaknál alkalmanként 30 liter üzemanyagot lehet vásárolni. A súlyosan érintett autópályákon tilosak lesznek a nem létfontosságú utazások. „Ezek a rendeletek segítenek fenntartani a kereskedelmi forgalmat, stabilizálni az ellátási láncokat és biztosítani, hogy mindenki biztonságban hazaérjen” – mondta Farnworth.

A vasárnap kezdődött viharok miatt le kellett zárni a Trans Mountain csővezetéket és akadozik a forgalom két létfontosságú kelet-nyugati vasútvonalon, amelyek Kanada legforgalmasabb kikötőjébe, Vancouverbe vezetnek, akadályozva az üzemanyag- és áruszállítást.

Farnworth elmondta, hogy a tartomány a szövetségi kormánnyal együttműködve alternatív módon, többek között teherautókon és uszályokon keresztül az Egyesült Államokból vagy a szomszédos Albertából importál üzemanyagot. „Bármilyen előre nem látható probléma esetén a jelenlegi becsléseink szerint a szolgáltatás a hét közepére áll helyre” – mondta Salem Woodrow tartományi szóvivő egy e-mailben.

A Vancouvertől keletre fekvő Abbotsford városában a vízszivattyúk még mindig működnek, ám ha meghibásodnak, a hatóságok szerint mind a 160 000 lakosnak el kell hagynia a várost.

A katasztrófa minden idők legköltségesebb természeti katasztrófája lesz Kanadában. A vasúti leállások miatt az áruexportőrök a Vancouverből érkező szállítmányok átirányítására kényszerültek, ami megmutatta a kanadai ellátási láncok éghajlatváltozással szembeni sebezhetőségét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!