Lövöldözés miatt hat fiatal került kórházba az amerikai Aurorában, bandaháború lehet az oka

2021. november 16. – 05:29

Másolás

Vágólapra másolva

Hat fiatalt kórházba kellett szállítani az amerikai Colorado államban, Denver keleti külvárosa, Aurora egyik iskolájának közelében hétfőn történt lövöldözés nyomán – közölte a város rendőrfőnöke újságírókkal. Vanessa Wilson tájékoztatása szerint a lövéseket egy kocsiból adták le.

A 14 és 18 év közötti sebesültek mind diákok voltak. Hozzátette, hogy hamarosan felépülnek nem életveszélyes sérüléseikből, bár az egyik fiatalt meg kellett műteni.

A lövöldözés helyi idő szerint délután egy órakor történt egy parkban, a Reuters jelentése szerint körülbelül egy háztömbnyire az Aurora Central High Schooltól északra, Denver külvárosának szívében. A sérültek közül ötöt mentőhelikopter szállított a környékbeli kórházakba.

Az eset feltételezhetően bandákhoz köthető, a hatóságok több gyanúsított ellen adtak ki körözést. Különböző kaliberű lövedékeket találtak a helyszínen, ami arra utal, hogy több fegyverből adtak le lövéseket.

A történtek részletei egyelőre homályosak. Helyiek szerint a lövéseket több járműből adhatták le, illetve gyalog közlekedők is részt vehettek a lövöldözésben.

A KCNC-TV denveri székhelyű televízió Henry Martinez helyi lakosra hivatkozva mintegy ötven lövésről számolt be. Az a televízió egyik felvételén is látható, hogy legalább 27 bűnjelet találtak a helyszínen, elhelyezkedésük alapján ezek lövedékek lehettek.

A Denver keleti szélén található 386 ezer lakosú Aurorában történt az utóbbi idők egyik legvéresebb ámokfutása. 2012. július 20-án a város egyik mozijában egy Batman-film éjféli premierjén egy 27 éves férfi 12 embert lelőtt, 70-et pedig megsebesített.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!