Kockázatos Magyarországra utazni az amerikai járványügyi központ szerint

2021. november 16. – 08:17

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) járványügyileg kockázatos területekre szóló utazási figyelmeztetést adott ki Magyarországra, Csehországra és Izlandra a koronavírusos fertőzöttek növekvő száma miatt – írja a Reuters.

A CDC négyes, vagyis „nagyon magas” szintre emelte ezen országokkal kapcsolatos, hétfőn kiadott utazási figyelmeztetését, azt javasolva az amerikai állampolgároknak, hogy lehetőleg kerüljék el az odautazást. Akinek mégis muszáj a „nagyon magas” kockázatú országokba utazni, azoknak csak teljesen beoltva ajánlja a CDC.

Japán, India, Pakisztán, Libéria, Gambia és Mozambik tekintetében egyes, vagyis alacsony szintre mérsékelte a figyelmeztetést.

Az elmúlt három nap alatt összesen 21 060 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon, ezzel a járvány kezdete óta összesen 960 844 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 304 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 32 171 főre emelkedett.

Csehországban is intenzíven terjed a járvány, ezért sokkoló képekkel próbálja az oltás elfogadására ösztönözni a cseheket a kormány.

A CNN azt írja, hogy Magyarországgal együtt 4-es fokozatú besorolás alatt még legalább 70 ország szerepel a CDC listáján, köztük például az Egyesült Királyság is, de nemrég került fel rá Belgium, Hollandia, Szingapúr és Törökország is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!