A leköszönő Angela Merkel számára a menekültválság és a Covid-járvány jelentette a legnagyobb kihívást

2021. november 16. – 10:33

Másolás

Vágólapra másolva

A menekültválság és a koronavírus-járvány jelentette a két legnagyobb kihívást Angela Merkel számára kancellárként – derült ki a Deutsche Welle exkluzív interjújából. A német kormányfő a DW riporterének arról is beszélt, hogy bár a fiatalok joggal türelmetlenek a globális klímacélokkal kapcsolatban, ő úgy érzi, mindig tett valamit az ügy érdekében.

Merkel már a kancellári szék átadására készül, és azt üzeni a világnak, hogy a 16 év után bekövetkező váltás ellenére Németország továbbra is stabil, megbízható pont marad.

Tizenhat évvel ezelőtt még Németországban is zavart keltett, hogy a történelemben először egy nő lett az ország kancellárja. Merkel a fél életét az NDK-ban élte le, aztán szorgalommal, kitartással, lépésről lépésre jutott fel a férfiak által dominált politika csúcsára. Ellenfelei kezdetben nem sok jövőt jósoltak neki. Később ő lett a demokratikus világ egyik legbefolyásosabb vezetője, akinek politikusi érdemei előtt mindenki meghajol, még ha tevékenységét sok hiba és következetlenség is szegélyezte. Merkel négy kancellári ciklusának fontosabb csomópontjait ebben a cikkben foglaltuk össze.

A videó a Deutsche Welle és a Telex együttműködésének keretében jelent meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!