Több mint 1100 romániai oktatási intézményben egyetlen beoltott alkalmazott sincs

2021. november 14. – 09:49

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton közzétette a romániai oktatási minisztérium azt a listát, amelyben az ország összes iskoláját és óvodáját feltüntetik, mellettük pedig a beoltott munkaközösség arányát is, írja a Transindex.

Romániában a friss szabályok szerint az iskolákhoz tartozó tanintézetekben jövő héttől akkor kezdődhet jelenléti oktatás, ha az illető tanintézetben a munkaközösség legalább 60%-a be van oltva. Akkor is, ha a teljes intézmény nem teljesíti ezt a feltételt; ha például egy községi iskolához tartozó óvodában a beoltott alkalmazottak aránya meghaladja a 60%-ot, akkor az óvoda kinyithat, akkor is, ha az iskolában, amelyhez tartozik, nincs meg az átoltottság, írja a lap.

A frissen közzétett számokból az látszik, hogy:

  • több mint 1100 intézményben egyetlen egy alkalmazott sincs beoltva,
  • de 2300 tanintézményben 100%-os az átoltottság.

Összességében országszerte a tanintézmények 71,8%-ban indulhat a jelenléti oktatás Romániában a jövő héttől.

Magyarországon az elmúlt napokban kezdték kézbesíteni az oktatási intézményeknek a kötelező oltásokról a tájékoztatót. Az első dózist december 15-ig kell beadatniuk maguknak az oltatlanoknak ahhoz, hogy tovább dolgozhassanak. Aki nem oltatja be magát, azt fizetés nélküli szabadságra küldik, majd rá egy évre el is bocsáthatják, ha addig nem kapja meg a vakcinát. A magyar kormány október 28-án rendelte el a kötelező oltást az állami fenntartású intézményekben, ugyanakkor az egyházi és magánfenntartású (alapítványi) iskolákban nem tették kötelezővé, azokban az intézmény vezetője dönthet erről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!