Az osztrák-magyar határátlépési feltételek enyhítését kérte Nagy István

2021. november 13. – 13:13

Másolás

Vágólapra másolva

Levélben kérte az osztrák-magyar határátlépési feltételek enyhítését Burgenland tartományi elöljárójától – közölte Nagy István agrárminiszter szombaton, a Facebookon közzétett videójában.

A miniszter Hans Peter Doskozilnek azt javasolta, hogy tegyék lehetővé az oltott és magas ellenanyag-szinttel rendelkező magyar munkavállalók számára a szabad belépést Ausztria területére. Ausztria ugyanis a napokban megváltoztatta a magyar munkavállalók belépési szabályait, ami jelentősen megnehezíti a magyar állampolgárok átlépését a határon, rossz esetben teljesen ki is zárja azt.

Az új intézkedések ugyanis olyanok átkelését is megnehezítik, akik a koronavírus elleni vakcinával oltottak és magas ellenanyag-szinttel rendelkeznek. Nagy István szerint az oltással rendelkező magyar munkavállalók rugalmas határátkelése nemcsak Magyarország és a magyar munkavállalók, de Ausztria és az osztrák polgárok érdeke is.

Az agrárminiszter azt mondta, az ingázók szabad mozgására vonatkozó több enyhítő intézkedést is láttunk már Európán belül a közelmúltban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!