Fiatal katonanőt erőszakolhattak meg az Élysée-palotánál tartott partin

2021. november 13. – 14:24

Másolás

Vágólapra másolva

A francia ügyészség vizsgálatot indított azon vádak alapján, amelyek szerint egy július 1-jei partin katonatársa megerőszakolt egy fiatal katonanőt az Élysée-palotánál – írja a Libération című francia napilap.

A beszámoló szerint a bántalmazás egy búcsúfogadás után történt, amelyet a távozó Valéry Putz dandártábornok, valamint két másik magas rangú katonai vezető tiszteletére rendeztek. A fogadás a köztársasági elnök hivatalos rezidenciáján, az Élysée-palotában kezdődött, ahol Emmanuel Macron néhány szót is mondott, koccintott a vendégekkel, majd este 10 óra körül távozott.

Ezután a jelenlévő katonák egy része is elhagyta az Élysée-palotát, és átment a szomszédos utcában, a Rue de l'Élysee-n lévő személyzeti épületbe, ahol az erőszak megtörtént. A Libération szerint az erőszakoló és az áldozat kollégák voltak, akik az Élysée-palota szigorúan őrzött részein dolgoztak, és többségében minősített vagy szigorúan titkos kormányzati ügyekkel foglalkoztak.

A lap szerint a fiatal nő az eset után egyből a legközelebbi rendőrőrsre sietett, és még aznap este feljelentést tett nemi erőszak miatt. A vádlott katonát egyelőre tanúként hallgatták ki az ügyészek, hivatalosan még nem emeltek vádat ellene, de további kihallgatásokra számíthat – mondta az AFP-nek egy igazságügyi forrás.

Az elnöki hivatal egyik tisztségviselője azt mondta, hogy amint tudomást szereztek az ügyről, azonnal intézkedéseket hoztak, a vádlottat áthelyezték az Élysée-palotából. Bármilyen további intézkedéssel megvárják a bírósági vizsgálat eredményét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!