Montenegró miniszterelnöke az egyetlen oltatlan európai kormányfő

2021. november 12. – 11:57

Másolás

Vágólapra másolva

Zdravko Krivokapic montenegrói miniszterelnök közölte, hogy nem kívánja felvenni a koronavírus elleni védőoltást, mert elegendő antitest van a szervezetében, írta pénteken a Vijesti.me montenegrói hírportál. A hírt az MTI szemlézte. Krivokapic azt állítja: nem tudja, mitől, de folyamatosan nő az antitestek száma a szervezetében. Megígérte: amint száz alá esik ezek száma, be fogja oltatni magát.

A montenegrói kormányfő az egyetlen európai vezető, aki elutasítja a vakcinát. A térség többi országában a miniszterelnökök már tavaly december és idén március között megkapták a koronavírus elleni védőoltást.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Montenegróban 480-nal nőtt pénteken. A járvány ottani halálos áldozatainak száma néggyel emelkedett, jelenleg 2185.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass