Épségben megkerült az ellopott autóval együtt eltűnt amerikai kisfiú

2021. november 12. – 11:26

Másolás

Vágólapra másolva

Az eltűnés bejelentése után 39 órával meglett a Georgia állambeli Clarkstonban az az egyéves kisfiú, Blaise Barnett, aki épp a szülei autójában ült, amikor ellopták a kocsit. Az édesanyja szerdán hajnalban bevásárlásból érkezett haza a gyerekkel, több fordulóban hordta befelé a csomagokat a kocsiból a lakásba. Az anya szerint nagyjából fél percet töltött a házban: ezalatt hajtott el valaki a járművel a benne ülő kisfiúval együtt. A lopott kocsi valamivel később meglett nagyjából két és fél kilométerrel arrébb, de Blaise már nem volt benne.

A kisfiút végül helyi idő szerint csütörtök délután fél háromkor találták meg: egy másik autóban ült, ami egy clarkstoni ház előtt parkolt. Látszólag jó állapotban volt, de később bevitték kórházba is kivizsgálására: fizikailag sértetlen az első információk szerint.

Fotó: GA Bureau of Investigation / Clarkston Police Department
Fotó: GA Bureau of Investigation / Clarkston Police Department

A gyerekre az a nő talált rá, akinek a háza előtt parkolt az autó, amiben Blaise ült. A nő bevitte a házába a kisfiút, és hívta a 911-et. Azóta kihallgatta az FBI. A rendőrség egyelőre még nem tudja, hogy került oda a gyerek, ki tette bele ebbe a kocsiba. Az esetről beszámoló sajtótájékoztatón nem közölték, hogy a nő saját autója volt-e az, amelyikben a kisfiút megtalálta. Gyanúsítottat egyelőre nem neveztek meg.

„Most már biztonságban van. Otthon van. Ez minden, amit akartam” – nyilatkozta a Channel 2 Action-nek Blaise édesanyja, Deonna Bray.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!