Új könyv keresi a választ a Twin Peakset ihlető, 113 évvel ezelőtt történt gyilkosságra

2021. november 10. – 10:48

Másolás

Vágólapra másolva

Egy hamarosan megjelenő új könyv válaszokat keres az Egyesült Államok egyik legrejtélyesebb, máig megoldatlan gyilkossági ügyére, ami a Twin Peaks alkotóját, Mark Frost is megihlette – írja a Live Science.

A kitalált Laura Palmerhez hasonlóan a 20 éves Hazel Drew-t is brutális módon, rejtélyes körülmények között gyilkolták meg. A fiatal lányt 1908. július 7-én ölték meg, a holttestét pedig néhány nappal később találták meg a New York állambeli Teal-tóban. A nyomozóknak azóta sem sikerült megoldaniuk az ügyet, csupán néhány gyanúsítottat tudtak felmutatni.

A jövő év elején megjelenő, „Gyilkosság a Teal-tónál: Hazel Drew és a rejtély, amely a Twin Peakset ihlette” című könyv két szerzője, David Bushman és Mark Givens nemrégiben újra elővette az ügyet, és megpróbálták rekonstruálni a 113 évvel ezelőtt történteket. Elmondásuk szerint a kutatás során számos ellentmondást tártak fel mind a lehetséges elkövetők, mind pedig Hazel Drew személyét illetően.

Drew szegény családból származott, és 14 éves korától háztartásbeliként dolgozott három gazdag és befolyásos családnál a New York állambeli Troyban. „Három rendkívül befolyásos, politikai kapcsolatokkal is rendelkező embernél dolgozott, akik közül kettő polgármesterjelölt, a harmadik pedig a város mérnöke volt” – mondta Bushman. Drew napokkal a halála előtt váratlanul felmondott a munkaadóinál. „Még a legközelebbi barátai sem tudták, hogy erre készül” – tette hozzá Bushman.

Bár a lány munkaadóit soha nem vádolták a gyilkossággal, abban az időszakban botrányok sora övezte őket. A szerzők szerint elképzelhető, hogy Drew láthatott vagy hallhatott valami kompromittálót, ami veszélybe sodorhatta az életét. A rendőrség akkoriban Drew öreg nagybátyját és egy tizenéves mezőgazdasági munkást – aki reménytelenül szerelmes volt a lányba – tartották a legvalószínűbb gyanúsítottnak, de ennél tovább nem jutottak.

Bushman szerint Drew sokkal társaságibb volt annál, mint ahogy a családja kezdetben beszámolt róla. A nagynénje és rokonai először félénk, templomba járó, otthonülő lányként írták le Drew-t a rendőrségnek és az újságíróknak, „aki soha nem járt fiúkkal”. A lány által őrzött levelekből azonban kiderült, hogy sok hódolója volt, akik közül az egyik olyan szavakkal fejezte ki a rajongását, amely erőszakra utalt. „Az egyik levélben egy Harry nevű férfi bocsánatot kért, amiért megszorította a lány csuklóját. Lehet, hogy Drew-nak volt egy másik erőszakos összetűzése is Henryvel – vagy egy másik barátjával –, ami a halálával végződött” – mondta Givens egy októberi panelbeszélgetésen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!