Zsebkésével szurkálta a rátámadó krokodil fejét egy 60 éves ausztrál férfi, így sikerült túlélnie a támadást

2021. november 10. – 08:21

Másolás

Vágólapra másolva

Csodával határos módon élt túl egy krokodiltámadást egy 60 éves ausztrál férfi múlt hét szerdán. Az életét a nála lévő zsebkés mentette meg, amivel addig szurkálta a bordás krokodil fejét, amíg az el nem engedte a lábát, így ki tudott menekülni a folyóból. A férfit ezután kórházba szállították, az egészségügyi minisztérium szóvivője szerint stabil az állapota – írja a Guardian.

A férfi múlt héten indult horgászni az Ausztrália északi részén lévő birtokára, a York-félszigeten található Hope Vale-be. „A férfi elmondta, hogy éppen a horgászbotját készült bedobni, amikor a krokodil rárontott. Az állatot csupán néhány másodperccel a támadás előtt észlelte” – áll Queensland állam környezetvédelmi hivatalának közleményében.

A férfi egy mangrovefa ágába próbált kapaszkodni, de esélye sem volt ellenállni, a krokodil a lábánál fogva a McIvor folyóba rántotta. „Amikor a vízbe került, sikerült előkapnia az övéből a kését, és addig szurkálta a krokodil fejét, amíg az el nem engedte” – írja a hivatal közleménye. A férfi ezután kijutott a partra, és Cooktown város kórházába hajtott. Később a cairnsi kórházba szállították át, ahol egy héttel a történtek után még mindig lábadozik.

„Dulakodott, és szerencsére megmenekült a négy, négy és fél méteres krokodil szorításából. Ennek az esélye nagyjából nulla volt”

– mondta Matt Brien, a környezetvédelmi hivatal munkatársa. A férfit kedden kihallgató vadvédelmi tisztek is megerősítették, hogy a sérülései krokodiltámadásra utalnak.

A nyílt tengerre is kimerészkedő bordás krokodilok akár hat méter hosszúra is megnőhetnek, a kifejlett példányok több mint egy tonnát is nyomhatnak. A bordás (sósvízi) krokodilok száma robbanásszerűen megnőtt Ausztráliában, miután 1971-ben védett fajjá nyilvánították. Az utóbbi években egyre gyakoribbak a krokodiltámadások Ausztráliában. A statisztikai hivatal feljegyzése szerint 1985 és 2004 közötti 16 támadást jegyeztek fel Queensland államban, amiből négy végződött halállal. 2005 és 2017 között 17 krokodiltámadás történt az államban, ebből hét volt halálos kimenetelű.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!