Elcserélték két kaliforniai pár embrióit, beperelik a klinikát

2021. november 9. – 13:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Beperelte a termékenységi klinikát egy kaliforniai pár, mert kiderült, hogy a mesterséges megtermékenyítés után összecserélték embrióját egy másik páréval, ezért egymás gyerekeit hordták ki az anyák. Daphna Cardinale és férje, Alexander, a felperesek hétfőn nyújtották be a keresetüket egy Los Angeles-i bíróságon a mesterséges megtermékenyítést és az embrió beültetését végző California Center for Reproductive Health (CCRH) és tulajdonosa ellen. Hasonló perre készül a neve elhallgatását kérő másik pár is.

Daphna Cardinale és férje elmondta, hogy amikor 2019-ben megszületett kislányuk, gyanították, hogy valami nem stimmel, mert a gyereknek sötétebb volt a bőrszíne, mint nekik, de az örömük elnyomta a gyanút, és bíztak az orvosaikban.

Részlet a videóból, amiben elmesélik történetüket az őket képviselő ügyvédi iroda oldalán – Forrás: Peiffer Wolf Carr Kane and Conway
Részlet a videóból, amiben elmesélik történetüket az őket képviselő ügyvédi iroda oldalán – Forrás: Peiffer Wolf Carr Kane and Conway

Hónapokkal később azonban, miután DNS-vizsgálatot kértek, kiderült, hogy Daphna egy másik pár gyerekét hordta ki, az övét pedig egy másik nő szülte meg. Ez hatalmas traumát okozott nekik – hangsúlyozta Daphna, aki férjével egy sajtóértekezleten hozta nyilvánosságra az ügy részleteit. Mint mondta: elvették tőle a lehetőséget, hogy kihordja saját gyerekét, és ez összetörte a szívét.

Cardinale-ék orvosi műhiba, szerződésszegés, gondatlanság és csalás miatt nyújtottak be keresetet, és esküdtszéki tárgyaláson akarják felelősségre vonni a klinikát és vezetőjét. A dokumentum szerint meghatározatlan összegű kártérítést kérnek. A klinika illetékesei egyelőre nem szólaltak meg a keresettel kapcsolatban.

A gyerekek – mindkettő kislány – egy hét eltéréssel születtek meg 2019 szeptember végén. A szülők három hónapig nevelték a kislányokat, mielőtt DNS-teszt megerősítette, hogy az embriókat összecserélték. A kisbabákat közös megegyezéssel 2020 januárjában cserélték vissza.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!