Több embert bedrogozhattak Travis Scott fesztiválján, ahol nyolcan meghaltak

2021. november 7. – 14:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább nyolcan meghaltak és 17-en súlyosan megsérültek a texasi Astroworld Festival pénteki napján, mikor Travis Scott koncertje alatt a tömeg megindult a színpad felé.

A rendőrség legfrissebb információi szerint az áldozatok 14 és 27 év közöttiek voltak, közülük már többek személyazonosságát is nyilvánosságra hozták vasárnap, írja a BBC.

Többen arról számoltak be a pénteki katasztrófába torkolló esemény után, hogy valaki akaratuk ellenére drogozott be embereket a fesztiválon, ezt a rendőrség egyelőre nyomozza.

A houstoni rendőrkapitány arról beszélt, hogy volt, akit újra kellett éleszteni kábítószer-túladagolás miatt, például egy biztonsági őrt, aki arról számolt be, miközben próbálta fékezni a tömeget, tűszúrást érzett a nyakán.

Scott, aki nagyon sokáig le sem állította a koncertjét, az eset után Instagram sztoriban fejezte ki sajnálatát és arra kért mindenkit, akinek információi vannak az incidensről, osszák meg vele. Az eset óta Twitter-posztban köszönetet mondott a rendőrségnek és a mentőszolgálatnak.

Travis Scott, akinek valódi neve Jacques Webster, 2013-ban tette meg a nagy áttörést, azóta nyolcszor jelölték Grammy-díjra. Egy gyermeke van a világ egyik legjobban kereső celebjétől, Kylie Jennertől, aki szintén ott volt a közel 50 ezer fős fesztiválon.

Scott 2018-ban bűnösnek vallotta magát, miután azzal vádolták, hogy az amerikai Arkansas államban tartott koncertjén a színpad megrohanására buzdította az embereket. Egy helyi lap szerint közel 7000 dollárt (kb. 2 millió forint) fizetett kárpótlásként két embernek is, akik azt állították, hogy megsérültek a rendezvényen.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!