Két brit rendőr lefotózta a rájuk bízott holttesteket, majd elküldték a képeket a kollégájuknak

2021. november 2. – 22:48

Másolás

Vágólapra másolva

Két brit rendőr fényképeket készített egy gyilkosság helyszínén az áldozatokról, majd továbbküldték a képeket – írja a CNN.

Mindkét rendőrt, Deniz Jaffert és Jamie Lewist is a bűnügyi helyszín őrzésére rendelték ki 2020 nyarán, ahol egy meggyilkolt testvérpár holttestére kellett vigyázniuk – róluk készítették a fotókat.

A két rendőr átlépett a terelőszalagon, hogy fotózhassanak, majd WhatsAppon továbbították a képeket. Az egyik képet meg is szerkesztették, hogy Lewis arca rajta legyen, és így küldték tovább egy kolléganőjüknek.

Alig két héttel a történtek után a két rendőrt letartóztatták és felmentették a szolgálat alól, a most zajló tárgyalásukon pedig mindketten bűnösnek vallották magukat. Jaffer és Lewis óvadék ellenében decemberig feltételesen szabadlábon lesz, mivel a bíró elnapolta az ítélethirdetést. A két rendőr szabadságvesztésre számíthat.

A két nő gyilkosának szintén most zajlott a tárgyalása. Danya Hussein életfogytiglani börtönbüntetést kapott. A 19 éves férfi abban a hitben ölte meg a nővéreket, hogy ha feláldozza őket egy démonnak, akkor megnyerheti a lottót. Szerződést is írt a saját véréből, hogy hat hónapig havonta megöl egy nőt a pénzért cserébe. A két áldozatát, Bibaa Henryt és Nicole Smallmant véletlenszerűen választotta ki.

A két rendőr tárgyalása azért is érdekes, mert rendkívül kényes annak időzítése: néhány nappal ezelőtt ítélték el ugyanis azt a londoni rendőrt, aki meggyilkolta Sarah Everardot. Ráadásul Everard halálával is történt a fentiekhez hasonló gúnyolódás: az egyik rendőr, aki részt vett az Everard utáni kutatásban, megosztott a kollégáival a WhatsApp-csoportjukban egy általa jópofának tartott grafikát, ami viccet csinált a nemi erőszakból és a gyilkosságból.

Hogy hogyan kezeli a brit rendőrség a testületet övező bizalmi válságot, arról itt írtunk korábban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!