Eltűnt három fiatal francia hegymászó Nepálban, lavina sodorhatta el őket

2021. november 2. – 18:33

Eltűnt három fiatal francia hegymászó Nepálban, lavina sodorhatta el őket
A Kailash Helicopter Services által 2021. november 1-jén közzétett fotón egy mentőhelikopter keresi az eltűnteket a régióban – AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Eltűnt egy lavinában három fiatal, magasan képzett francia hegymászó Nepálban, a Mount Everest térségében. Kedden folytatták a keresésüket, de a francia hegymászószövetség szerint gyakorlatilag már semmi esély arra, hogy megtalálják őket.

A francia hegymászószövetség (FFCAM) elitklubjába (GEAN) tartozó huszonéves férfiak – Louis Pachoud, Gabriel Miloche és Thomas Arfi – szeptember végén érkeztek Nepálba, hogy 5-6000 méteres hegycsúcsokat hódítsanak meg a Himalájában. A 6070 méteres Mingbo Eiger csúcsára tartottak, amikor lavina sodorhatta el őket. Utoljára egy hete, október 26-án volt velük telefonos kapcsolat.

A nepáli hegyi mentőszolgálat különleges egysége gyalogosan és helikopterrel indított keresést, amelyben részt vesz a rendőrség és a lakosság is. A levegőből 5900 méteres magasságig, egy hóomlás helyéig sikerült nyomon követni a hegycsúcsra vezető útjukat. A térségben megtalálták szétszóródott holmijukat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől