Több tucatnyian rekedtek egy Nigériában összeomlott 21 emeletes épület romjai alatt, többen meghaltak

2021. november 1. – 23:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Összeomlott egy építés alatt álló 21 emeletes toronyház hétfőn Nigéria legnagyobb városában, Lagosban. Már 6 halottat találtak, és több tucatnyian rekedhettek a romok alatt – írja az AFP. Először 4 halottat találtak, de azóta az elhunytak száma már hatra emelkedett, közölte kedden a helyi katasztrófavédelem vezetője. A mentők egész éjjel keresték a túlélőket.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hányan szorultak a romok közé. Ibrahim Farinloye a Nemzeti Katasztrófavédelmi Ügynökség munkatársa azt mondta, hogy eddig négy embert mentettek ki. Egyikük a helyi televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy mintegy ötvenen dolgoztak az Ikoyi városrészben található épületben, amikor a házomlás történt – írja az MTI. Ikoyi a közel 15 milliós Lagos egyik leggazdagabb lakó- és üzleti negyede.

Az összedőlt toronyház Lagosban 2021. november 1-jén – Fotó: PIUS UTOMI EKPEI / AFP
Az összedőlt toronyház Lagosban 2021. november 1-jén – Fotó: PIUS UTOMI EKPEI / AFP

Hakeem Olusegun Odumosu, Lagos rendőrfőnöke szerint még túl korai lenne megállapítani az összeomlás okát. Lagosban és Nigéria más részein is elég gyakoriak az épületomlások. Legtöbbszőr a nem megfelelő minőségű építőanyagok használata, valamint a biztonsági és építési szabályok figyelmen kívül hagyása vezet a katasztrófához.

Másfél éve, 2019 márciusában egy iskola épülete omlott össze Lagosban, akkor több mint húsz ember halt meg, negyvennél is többen sérültek meg. Az áldozatok többsége diák volt. 2016-ban egy templom omlott össze Nigéria déli részén, akkor 160-an vesztették életüket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!