Harapós medve látogatta meg a magaslesen ülő vadászt Wisconsinban

2021. október 31. – 09:12

Másolás

Vágólapra másolva

Kisebb sérüléssel megúszta a találkozását egy fekete medvével egy Dalton Roach nevű szarvasvadász Wisconsinban. A helyi sajtó szerint Roach épp hat méteres magasságban, egy lesen ücsörgött, amikor feltűnt a 130 kilós állat. A férfi videózni kezdte fentről, aztán az állat pillanatok alatt felkúszott a fán, és beleharapott a vadász hátába.

Miközben a medve mancsa az ölében pihent, a sérült Roach tudta, hogy nem szabad pánikba esnie. Összeszedte magát, felállt, szembefordult a medvével, és üvölteni kezdett az állattal, hogy menjen el. Sikerült távozásra bírnia.

A medve lemászott, de még jó félórát elidőzött lent a les alatt, mielőbb végleg elment volna. Roach-nak még meg kellett tennie egy pár száz méteres sétát a járművéig, útközben végig tartotta a kapcsolatot telefonon egy barátjával.

Roach nem vette nagyon a szívére a történteket. Az eset után elment a sürgősségire, kapott veszettség elleni vakcinát. Szerinte ez amúgy jobban fájt, mint a harapás maga.

Az illetékes wisconsini természetvédelmi hivatal szerint a medvék ebben az időszakban nagyon aktívak, élelmet gyűjtenek a téli álomra készülődve, de elég ijedősök is, zajongással el lehet őket riasztani, érdemes ezt a módszert bevetni, ha valaki összefut eggyel. A támadások egyébként ritkák. Wisconsinban 2013 óta mindössze négy embert sebesítettek meg fekete medvék, halállal egy eset sem végződött.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!