Volt olyan temesvári szülészet, ahol éjszaka már csak 15 fok volt, miután lekapcsolták a távfűtést

2021. október 27. – 17:14

Másolás

Vágólapra másolva

A temesvári távfűtési krízishelyzetet ideigelensen kezelő megállapodást jelentett be szerda délután Dominic Fritz, a város polgármestere – írja az MTI.

Ahogyan arról kedden a Telex is beszámolt, Temesváron öt kórház és több mint 56 ezer lakás maradt fűtés nélkül Temesváron, miután a városi távfűtési társaságot, a Coltermet fizetésképtelenné nyilvánította a Temes Megyei Törvényszék, a szolgáltató pedig elzárta a gázcsapot.

A polgármester most egy másik (meg nem nevezett) szolgáltatónak utalta el előlegként a város kasszájában levő teljes pénzösszeget. A szolgáltató ezért cserébe azt vállalta, hogy annyi földgázt juttat a Colterm helyi távfűtési vállalatnak, amennyi ahhoz szükséges, hogy a város déli peremén levő hőerőművet elsősorban szén tüzelésével működtetni tudják. A gázszolgáltatóval kötött szerződés Fritz szerint egy hétre biztosítja a meleg vizet, és a távfűtést (elsősorban az éjszakai órákra) a temesváriak lakásaiban.

A polgármester azt ígérte, hogy szerda este fognak újra átmelegedni a fűtőtestek és a kórházakban is folyamatos lesz a fűtés.

Az Agerpres hírügynökség arról számolt be, hogy a távfűtési rendszer kedd déli kikapcsolása után még nem hűltek ki teljesen a fűtőtestek a temesvári kórházakban. Ez részben a fűtési rendszer tehetetlenségének, részben pedig annak köszönhető, hogy éjszaka a légkondicionáló berendezésekkel fújattak meleg levegőt a kórtermekbe.

De a város egyik szülészetén így is 15 fokra csökkent a hőmérséklet a Digi24 hírtelevízió beszámolója szerint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!