Rengeteg állatot kell befogadniuk a brit menhelyeknek a karantén feloldása óta, rég találkoztak ekkora rohammal

2021. október 23. – 20:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sok brit úgy viszi vissza a karantén előtt vásárolt vagy örökbe fogadott kutyákat, hogy kóbornak hazudják őket, mert így a menhelyek nem utasíthatják el őket, írja a Guardian. Az állatmenhelyeknek egyre több kutyát kell befogadniuk, nagyon rég találkoztak ekkora rohammal.

Korábbi adatokból tudható, hogy több mint 3,2 millió háziállatot vásároltak a brit háztartások a zárlat alatt. Azonban amióta a korlátozásokat feloldották, és az emberek elkezdtek visszatérni az munkahelyükre, a szervezetek arról számolnak be, hogy az emberek egyre nagyobb számban adják be hozzájuk az állatokat, mivel már nincs rájuk annyi idejük.

Sok háziállatot az interneten vásároltak, a valódi eredetüket és egészségügyi állapotukat nehéz feltérképezni. Gyakran előfordulnak náluk viselkedési és egészségügyi problémák, ezért nehezebb őket újra elhelyezni.

A Hope Rescue nevű állatmentő szervezet a BBC-vel közölte, hogy a Pontyclunban lévő mentőközpontjukban leadott kutyák száma a legmagasabb a szervezet 15 éves történetében. Több szervezet is arról számolt be, hogy sokan arra hivatkozva adják le az állatokat, hogy az utcán kóborolva találtak rájuk, mert így a menhelyek nem utasíthatják el őket.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!