Háromszáznál is több migránst találtak egy teherautóban Mexikóban

2021. október 23. – 08:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint háromszáz illegális bevándorlót szabadítottak ki Mexikóban egy teherautó rakteréből – közölte pénteken a latin-amerikai ország bevándorlási hatósága, az INM.. A tájékoztatás szerint a keleti Veracruz állam Cosamaloapan településén található ellenőrzőponton a katonák és rendőrök segélykiáltásokat és zörgést hallottak egy teherautó rakteréből. Ezután 334 embert találtak ott összezsúfolva, írja az MTI.

A bevándorlók a hatóságok szerint nagyon rossz egészségi állapotban voltak, nem volt sem vizük, sem élelmük, a szellőztetés hiánya miatt többen nem kaptak levegőt. A mexikói bevándorlási hatóság legutóbb október 8-án számolt be hasonló esetről. Akkor mexikói katonák 652 embert találtak három lezárt kamionban Tamaulipas államban.

Az idén jelentősen megnőtt az Egyesült Államokba tartó illegális bevándorlók száma. Az amerikai-mexikói határon szeptemberben kb. 192 ezer határsértőt fogtak el. Az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Ügynökségének pénteki közlése szerint ez 9 százalékos csökkenést jelent augusztushoz képest. Közben az amerikai hatóságok rekordsok, 1,73 millió migránst vettek őrizetbe a mexikói-amerikai határon a 2021. szeptember 30-án lezárult ún. pénzügyi évben. A megelőző ún. pénzügyi évben ez a szám 458 ezer volt. A legtöbbe Guatemalából, Hondurasból és Salvadorból indulnak útnak.

Arról, hogy mikor miért használjuk például a migráns kifejezést cikkeinkben, itt írtunk hosszabban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!