Angliában már több mint hatezer disznót kellett levágni azért, mert nem volt, aki szakszerűen levágta volna őket

2021. október 15. – 19:12

Másolás

Vágólapra másolva

A brexit és a koronavírus okozta váratlan helyzetek mai epizódjában: eltűntek a böllérek Angliából.

Ez az oka annak, hogy az országban már 6600 egyébként egészséges disznót le kellett ölni – írja a BBC. A nemzeti sertésszövetség közlése szerint a sertéstelepeken annyi a felhalmozott állat, hogy sok helyen nem tudtak már mit kezdeni a dologgal, és kénytelenek voltak leölni a disznókat ahelyett, hogy szakszerűen feldolgozták volna őket.

A helyzet megoldására a brit kormány népszerű böllér-úticéllá szeretni tenni Angliát, ezért kalandvágyó bölléreknek 800 darab féléves munkavízumot biztosítanak.

A problémára nagyon gyorsan kell megoldást találni, mert két hete még csak 600, kényszerből rosszul leölt sertésről tudott a sertésszövetség, a múlt héten viszont már hatezer további állatot kellett leölni.

A nem szakszerűen levágott állatok miatt az ellátási láncban meglévő lyukak csak tovább nőnek, szóval ezer sebből vérzik az egész helyzet, nem úgy, mint egy szakszerűen leölt disznó, ami csak egyből.

A brexit nem várt nehézségeket okoz a brit gazdaságban. A teherautósofőr-hiány például olyan súlyos, hogy emiatt benzinpánik van az országban, ugyanis a kutakra sofőrök hiányában nem tud elég üzemanyag eljutni. Ez a probléma egyébként a sertéságazatban is jelen van, de ott egyelőre a még inkább akut gondot kell legyűrni, hogy egyáltalán fel tudjon merülni, hogy milyen sertéseket nem szállítanak el a gazdaságból hiányzó, jellemzően külföldi vendégmunkás sofőrök.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!