Tűzvész pusztított egy tajvani toronyházban, legalább 46-an meghaltak, több tucat ember megsérült

2021. október 14. – 10:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tűz ütött ki csütörtökön egy tizenhárom emeletes épületben a dél-tajvani Kaohsziung városban, a helyi média legfrissebb híradásai szerint a halálos áldozatok száma 46-ra emelkedett, a sérülteké pedig 52-re.

Az MTI beszámolója szerint a korábbi hírek még 9 halottról és 44 sérültről szóltak, de számoltak azzal, hogy nőni fog az áldozatok száma. Az Apple Daily című internetes újság összesítése szerint a kórházakban megerősítetették legalább tizenkét ember halálát, akit életjelek nélkül szállítottak be, illetve tíz holttestet egyenesen halottasházakba vittek a helyszínről. A CNN már 46 halottról ír.

Az épület helyi idő szerint hajnali három óra körül kapott lángra, és csak reggelre oltották el a tüzet. Közel 160 tűzoltó hetvennél több tűzoltókocsival több mint négy órán át harcolt a lángok ellen.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint rendkívül erős volt a tűz, az épület alsó emeletei teljesen kiégtek. A tűzoltóság korábban arról tájékoztatott, hogy átkutatják az épületet, és nem zárják ki, hogy több holttestet találnak odabent, a hetedik és tizenegyedik emelet között ugyanis – mint mondták – „tűzcsapda” keletkezett, és többen bennéghettek.

A negyven éve épült toronyházban mintegy százhúsz lakás van. Sok idős ember lakott benne, az épület alsó emeletein boltok voltak, a felsőbb szinteken lakások. A tűz oka egyelőre nem ismert.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!