Öten meghaltak, ketten megsérültek, miután egy férfi íjjal kezdett el lövöldözni Norvégiában

2021. október 13. – 21:23

frissítve

Öten meghaltak, ketten megsérültek, miután egy férfi íjjal kezdett el lövöldözni Norvégiában
Fotó: HÅKON MOSVOLD LARSEN / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Öten meghaltak, négyen pedig megsérültek, miután egy férfi íjjal kezdett el emberekre lőni a norvégiai Kongsberg városának több pontján. A rendőrség elfogta a feltételezett tettest, aki a rendelkezésre álló információk szerint egyedül hajtotta végre a támadást – írja a Sky News. A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint jelenleg nem zárják ki annak lehetőségét, hogy terrortámadás történt, ezt jelenleg is vizsgálják.

Øyvind Aas, a helyi rendőrség vezetője az első sajtótájékoztatón az áldozatokra, illetve a családjaikra tekintettel azt nem mondta el, hogy konkrétan hány áldozatról és sebesültről tudni, egy késő esti tájékoztatón azonban kiderültek a pontos számok: öten haltak meg és ketten megsebesültek a támadásban. A sérülteket jelenleg kórházban kezelik, a hivatalos tájékoztatás szerint nem válságos az állapotuk. Az este 11-kor tartott sajtótájékoztatón a rendőrök újfent megerősítették, hogy vizsgálják, hogy terrortámadás történt, de mint elhangzott, egyelőre nem lehet megmondani, hogy mi volt a motiváció a támadás mögött.

A rendőrség az elkövetőről nem osztott meg információkat azon túl, hogy elfogták, de az kiderült, hogy a férfi a város különböző pontjain kezdett el emberekre lőni az íjával, az első bejelentés pedig fél 7 körül érkezett hozzájuk. A helyszíneken jelenleg is folyik a nyomok összegyűjtése. A rendőrség a Twitteren azt írta, hogy Kongsberg belvárosában látták először a támadót, aki íjjal lőtt rá valakire, az embereket pedig arra kérték, hogy maradjanak otthon. Nem sokkal később aztán közölték, hogy letartóztatták a támadót, és megerősítették, hogy komoly incidensről van szó.

A norvég igazságügyi és belbiztonsági miniszter, Monica Mæland már tud az esetről, és szorosan követi az eseményeket. A helyi lapok beszámolói szerint az ország délkeleti részén található, durván 28 ezer fős település nyugati felének jelentős része le van zárva a támadás miatt. A norvég VG úgy tudja, hogy legalább négyen meghaltak a támadásban. Silje Alisø, a norvég Coop sajtósa a lapnak megerősítette, hogy a kongsbergi üzletükben is járt a támadó, de egyetlen alkalmazottjuk sem sérült meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!